Örebro
ORE

Serieledarna Falun körde över Örebro

16 december 2017 19:10

Det var ett ordentligt målkalas i Jalas Arena under lördagskvällen när Falun tog emot Örebro. Efter en förstaperiod som var jämn målmässigt kunde hemmalaget sedan gasa på och vinna med hela 14-6.

Falun - Örebro 14-6 (3-2,5-2,6-2)

Mål Falun: Jonas Adriansson 3, Alexander Hallén 3, Johannes Larsson 2, Emil Johansson 2, Alexander Galante Carlström 2, Simon Cederström, Rasmus Enström,

Mål Örebro: Marcus Ekengren 2, Rasmus Rudolfsson 2, Emil Lundmark, Marcus Hjelm

Det var en förstaperiod som svängde fram och tillbaka när Örebro gästade Falun. Hemmalaget ledde efter den första akten med 3-2 efter två mål från Jonas Adriansson, samma Adriansson som 22 sekunder in i mittenakten gjorde 4-2 och stod för säsongens första hattrick. Detta innebär att centern har svarat för sammanlagt sex mål denna säsong.

I den andra perioden var det Falun för hela slanten. Hemmalaget sköt mer än tre gånger så mycket på mål än gästerna, detta gav också resultat. Mittenakten slutade 5-2 till hemmalaget som inför den sista perioden hade ledningen med 8-4. Gästernas två mål kom i slutskedet av den andra perioden och det var Markus Ekengren som såg till att snygga till siffrorna något.

Övertaget för Falun fortsatte och fyra minuter in i den sista perioden gjorde Rasmus Enström sitt första mål för kvällen, men det var inte första poängen. Enström noterades nämligen för fyra assist under de första två perioderna. När gästerna sedan drog på sig en utvsining för otillåten trängning klev Alexander Galante Carlström fram och såg till att matchen skulle sluta tvåsiffrigt genom att göra 10-4. Sista fem rann det iväg och efter bland annat ett straffmål från Galante Carlström och ett fullbordat hattrick från Alexander Hallén stod det till slut 14-6 på resultattavlan efter 60 spelade minuter.

Noterbart är att både Rasmus Enström och Alexander Hallén svarade för fem poäng vardera.