Sirius
SIR

Sirius tog viktiga poäng i bottenmötet

14 december 2017 20:53

Team Thorengruppen siktade på att bryta sig långa förlustsvit i bottenmötet med Sirius, men Uppsalalaget ville annat och kunde vinna en jämn match med 5-2.

Team Thorengruppen-Sirius 2-5 (1 - 2, 1 - 0, 0 - 3)

Mål Team Thorengruppen: Peter Reinholdt, Daniel Hernandez.

Mål Sirius: Dan Johansson, Johan Elfving, Johan Eriksson, Carl Kostov-Bredberg, Peter Berlin.

Det var jumbon Team Thorengruppen som inledde bottenmötet med Sirius bäst. Efter fyra minuter gav Peter Reinholdt hemmalaget ledningen. Men med drygt halva första perioden spelad vände Sirius på steken med två snabba mål och gick till första vilan med en 2-1-ledning.

Andra periodens enda mål kom efter blott 37 sekunder och det var då Team Thorengruppen som kvitterade genom Daniel Hernandez. En jämn match, där skottstatistiken efter två perioder var 13-12, skulle avgöras i slutperioden.

Även den fick se ett tidigt mål när det inför matchen tolfteplacerade Sirius redan efter 13 (!) sekunder fick in ledningsmålet till 3-2 genom Johan Eriksson. Vi har ingen statistik som visar på något rekord, men visst måste väl Johan Erikssons mål vara ett av de tidigare i en period den här säsongen?

Målet kom också att bli det matchavgörande då Sirius efter det tidiga målet i sista akten kunde stänga matchen genom att sätta dit ytterligare två mål.