Dalen
DAL

Olsson fixade viktig bonuspoäng till Sirius

3 december 2017 19:40

Ett hemmalag i stort poängbehov räddades av sin stora stjärna - Joakim Olsson sköt både kvitteringen och segermålet när Sirius vände mot Dalen.

Sirius - Dalen 5-4 e.str. (1-1, 1-1, 2-2, 0-0, 1-0)

Mål Sirius: Joakim Olsson 2, Bobby Edberg, Kevin Söderling, Peter Berlin

Mål Dalen: Ketil Kronberg, Markus Lindström, Viktor Nystedt, Anton Åkerlund

Bobby Edberg fick IFU Arena att lyfta med sitt ledningsmål för Sirius. Åtta minuter in i hemmamötet med Dalen slog Edberg till med 1-0, ett övertag som var nära att stå sig perioden ut. För med 18.42 spelat utjämnade Markus Lindström för Dalen, som inför kom till Uppsala med ett svagt bortafacit.

De siffrorna hoppades laget förbättra, men i mittenakten återgav Kevin Söderling sitt Sirius ledningen. Ketil Kronberg klev fram med nästa kvittering för Dalen, som skulle tvingas jaga i underläge även i den tredje perioden. Än en gång kom Umeålaget tillbaka målmässigt och efter att Viktor Nystedt utjämnat skickade Anton Åkerlund upp gästerna i ett 3-4-övertag.

I det pressade läget klev Sirius succéartade värvning Joakim Olsson in i handlingarna. Först tryckte Olsson in det 4-4-mål som gav förlängning, innan han i straffläggningen stod för avgörandet. Det betydde två mycket viktiga poäng till Sirius, som är kvar under nedflyttningsstrecket. Vad gäller Dalen var förlusten lagets sjätte på åtta spelade bortamatcher.