VÄX

Blytung Siriusseger bröt förlustsvit

23 november 2017 21:25
ssl herr

Tre raka nederlag fick räcka. Sirius tog emot Växjö och Uppsalalaget hade bestämt sig – förlustsviten skulle brytas.

Sirius-Växjö 6-4 (0-0, 4-2, 2-2)

Mål Sirius: Jakob Drews, Bobby Edberg, Joakim Pettersson, Daniel Stenlund, Kevin Söderling, Carl Kostov-Bredberg

Mål Växjö: Jesper Sankell, Manuel Engel, Karljohan Ahlroth, André Andersson

Målvakterna var i fokus under de inledande 20 minuterna, där inget av lagen lyckades göra mål.

Men i andra perioden small det desto mer. Sex mål gjordes totalt och hemmalaget Sirius satte fyra av dem. Det sista fram till 4-2 kom med bara tre sekunder kvar av perioden genom Daniel Stenlund.

Joakim Olsson gjorde två nya assist och hänger med i toppen av poängligan, totalt nu 22 poäng av Olsson.

Växjö fick kontakt redan 39 sekunder in i tredje perioden genom Karljohan Ahlroth, men Sirius såg ganska omgående till att återigen skaffa sig en tvåmålsledning, Kevin Söderling målskytt.

När Carl Kostov-Bredberg gjorde 6-3 efter nästan 13 minuter var saken klar. André Andersson snyggade till siffrorna för Växjö innan slutsignalen.

Sirius satte därmed punkt för en jobbig och tre matcher lång förlustsvit, medan Växjös två matcher långa segersvit bröts.