Jönköping
JIK

Dalen vann tryggt mot Jönköping

22 november 2017 20:30

IBK Dalen gjorde processen kort mot Jönköping hemma i Umeå Energi Arena. Västerbottningarna ledde med sju måls marginal efter två spelade perioder och vann till slut med 8-2.

Dalen - Jönköping 8-2 (4-0, 3-0, 1-2)

Mål Dalen: Marcus Berglund, Alexander Hedlund 3, Viktor Nystedt, Henrik Sjöström, Johan Larsson, Anton Åkerlund

Mål Jönköping: Martin Glimberg, Rickard Hessmer

Efter förlusten mot Växjö senast studsade IBK Dalen tillbaka när Jönköping gästade Umeå Energi Arena på onsdagskvällen.

Det var framförallt ett starkt avslut av den första perioden som bäddade för Dalens trygga trepoängare. Efter att Marcus Berglund inlett målslyttet knappt nio minuter in fick hemmalaget något av en islossning mot slutet, när Alexander Hedlund, Viktor Nystedt och Henrik Sjöström hittade nätet varsinn gång innan periodsignalen ljöd.

I den andra fortsatte Dalen på den inslagna vägen - där bland annat Alexander Hedlund såg till att bli tvåmålsskytt och sedan också fullborda sitt hattrick. När mötet gick till den tredje akten vaknade bortalaget Jönköping till och kröp något närmare med sina två reduceringar, men fick efter 60 minuters spel se sig slagna av ett piggare hemmalag. Dalen vann matchen med 8-2 och placerar sig därmed på slutspelsplats efter 12 spelade omgångar.