Höllviken
HIBF

Ny Galante Carlström-show när Falun vann

18 november 2017 19:25

Alexander Galante Carlström bjöd på ny show när hans IBF Falun plockade sin tionde seger för säsongen. Forwarden bjöd på fyra mål och två assist i dalalagets 11-6-vinst hemma mot Höllviken.

Falun - Höllviken 11-6 (3-1,3-3,5-2)

Mål Falun: Emil Johansson 2, Simon Cederström, Alexander Galante Carlström 4, Adam Fernqvist, Omar Aldeeb, Alexander Hallén, Rasmus Enström

Mål Höllviken: Kim Lundström 2, Pontus Karlson, Daniel Persson, Nikolaus Moberg, Dennis Sjöstedt

Sju mål på två matcher. Det var Alexander Galante Carlströms fina facit inför att hans IBF Falun skulle drabba samman med Höllviken i den elfte omgången i SSL. Och fler poäng skulle komma från forwardens klubba.

Det var förvisso gästerna från Skåne som öppnade målskyttet i JALAS Arena på lördagen. Kim Lundström prickade in 1-0 drygt halvvägs in i perioden, men därefter var det hemmalaget som stänkte in tre raka baljor, vilket betydde 3-1 efter den första akten.

Trots den stora skillnaden i tabellen bjöd Höllviken ligaledarna på en tuff kamp. 3-2 kom tidigt i mittakten innan Galante Carlström skrev in sig i målprotokollet för första gången och gjorde 4-2 - men gästerna hämtade upp till 4-4 och hade dessutom chansen att fullborda sin vändning. Daniel Persson fick chans att bli tvåsmålskytt när man tilldömdes en straff, men något mål blev det inte och istället kunde hemmalaget gå upp till en 6-4-ledning.

Efter två relativt jämna perioder skulle den tredje akten tillhöra hemmalaget Falun. Omar Aldeeb inledde skyttet med sitt 7-4-mål och trots en reducering i powerplay genom Nikolaus Moberg var det dalalaget för hela slanten. Galante Carlström stänkte in ytterligare två mål och en assist i en match där serieledarna till slut vann med 11-6.

Därmed befäster Falun sin förstaplats i tabellen med Höllviken halkar ner som elva.