12 november 2017 19:15
SSL Herr

Helsingborg fortsätter gå tungt i SSL. Under söndagen gästade skåningarna AIK och trots att man forcerade fram en förlängning så var det stockholmarna som drog det längsta strået. AIK lämnar därmed tabellens jumboplats efter kvällens två poäng.

AIK-Helsingborg 6-5 e. förl. (2-1,1-1,2-3,1-0)

Mål AIK: Patrik Hagberg 2, Andreas Stefansson 2, Sebastian Johansson, Oskar Hagberg

Mål Helsingborg: Mika Kohonen 2, Linus Nordgren, Daniel Sebek, Jonathan Nilsson

Sebastian Johansson och Oskar Hagberg öppnade målskyttet för stockholmarna under söndagen. Men gästande Helsingborg gjorde allt i sin makt för att försöka ta med sig tre poäng hem och i och med det hänga med i toppen av tabellen. Linus Nordgren reducerade i slutet av den första perioden.

Efter den andra perioden hade de båda lagen bara gjort ett varsitt mål och skåningarna låg då bara under med uddamålet när tavlan visade 3-2 efter 40 spelade minuter. Helsingborgs mål var det ingen mindre än Mika Kohonen som stod för och det kom på straff.

Det var en otroligt spännande tredje period vi fick bevittna, AIK utökade ledningen till 5-2 genom Patrik Hagberg och Andreas Stefansson. Men gästerna skulle resa sig ytterligare en gång och forcerade fram en förlängning. Den såg länge ut att bli mållös, men när gästernas Jonathan Edling åkte ut två minuter för hårt spel med bara 17 sekunder kvar kunde AIK avgöra matchen. Andreas Stefansson klev fram för hemmalaget och avgjorde med sex sekunder kvar. Kvällens två poäng innebär att AIK lämnar jumboplatsen och går om både Sirius och Team Thorengruppen i tabellen.