Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Storvreta
STO

Ska Jönköping fortsätta på den inslagna vägen?

10 november 2017 15:00
Matchguide

Med två raka vinster - däribland mot de regerande svenska mästarna Falun - är Jönköping inne i en god form. På söndagseftermiddagen ställs man inför en ny, tuff uppgift när Storvreta kommer på besök till Jönköpings Idrottshus.


Jönköping - Storvreta

Söndag 16:30 Jönköpings Idrottshus

Fem senaste Jönköping: V, V, F, V, F

Fem senaste Storvreta: V, V, F, V, V

En stark mittakt med fyra raka mål bäddade för Jönköpings tunga hemmaskalp mot Falun i den sista matchen innan landslagsuppehållet. Smålänningarna låg under med tre mål drygt en minut in i perioden men gick sedan och vände till 6-5 innan man i tredje stänkte in ytterligare 3 bollar i motståndarnas nät. Segern var Jönköpings andra raka och totalt tredje för säsongen, vilket innebär att man har rest sig från botten av tabellen och från den tunga inledningen. En av många anledningar till lagets fina trend stavas Jesper Ekström. Forwarden, som kom från Onyx inför säsongen, har stänkt in åtta mål och fyra assist såhär långt och är de rödvitrandigas mest poängproduktive spelare.

Nu ställs man mot jätten Storvreta. Uppsalaklubben huserar i sedvanlig ordning i toppen av SSL-tabellen och är det enda laget i serien som ännu inte förlorat under ordinarie matchtid. Senast plockade man samtliga tre pinnar i toppmötet mot Växjö hemma i IFU Arena, där Valdemar Ahlroth återigen glänste och blev tremålsskytt mot sin forna klubb. Just 23-årige Ahlroth har tagit för sig rejält och är nu den bäste poänggöraren i Storvreta med sina elva mål och fem assist. Frågan är nu om han återigen agerar huvudrollsinnehavare när hans lag gästar Jönköping på söndagen eller om smålänningarna ska förlänga sin vinnande trend och ta ytterligare kliv uppåt i tabellen.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Jönköping-Storvreta via SSL Play.