Linköping
LIBK

Målkalas när Linköping körde över Sirius

12 november 2017 18:35

Sirius kom ut som det starkaste laget och hade en 3-1-ledning inför den andra perioden. Men därefter tog det stopp när Linköping öste in mål i de två sista perioderna. Östgötarna inkasserade sin femte trepoängare efter att ha vunnit med 11-4.

Sirius-Linköping 4-11 (3-1,1-5,0-5)

Mål Sirius: Johan Eriksson 2, Jakob Drews, Peter Berlin, Självmål

Mål Linköping: Martin Karlsson 2, Gustav Fritzell 2, Andreas Nordh, Felix Lanver, Anton Karlsson, Matej Jendrisak, Oskar Hovlund, Yousif Touma

Sirius inledde matchen som det starkare laget och hade tagit ledningen med 3-1 inför den andra perioden. Då lade gästande Linköping i en andra växel, och efter en målrik andra period som gästerna vann med 5-1 och hade totalt med 6-4-ledning inför den sista perioden så var frågan och hemmalaget skulle kunna resa sig i den sista perioden?

Det skulle visa sig bli en omöjlig uppgift för Sirius då gästerna fortsatte att ösa in mål. Flest poäng stod Martin Karlsson för som noterades för två mål och tre assist. Trots att skottstatistiken vittnade om en jämn match så studsade bollarna östgötarnas väg och som idag kunde ta sin femte trepoängare för säsongen.