Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Linköping
LIBK

Linköping gästar hemmastarkt Helsingborg

29 december 2017 11:30
Matchguide

Fredagskvällen bjuder på en fight i herrarnas SSL när Linköping gästar Helsingborg - skåningarna som siktar på sin femte raka hemmaseger.


Helsingborg - Linköping

Fredag 19:00 Helsingborg Arena

Fem senaste Helsingborg: V, F, V, F, V

Fem senaste Linköping: F, V, V, V, F

FC Helsingborg har lämnat sin svaga hemmaform bakom sig och har istället gått till att bli ett av de formstarkaste lagen på hemmamark just nu. Publiken i Helsingborg Arena har fått glädjas av fyra raka viktorior och nu vill skåningarna förlänga sviten till en femte. Extra taggad på att göra detta är säkerligen poängkungen Jonathan Nilsson, som i lagets förra möte gick poänglös för första gången på nio raka matcher. Någon som däremot förlängde sitt poängmakeri till åtta raka senast var Andreas Lindholm, som låg bakom ett av målen i lagets 6-5-seger över Mullsjö.

Efter tre raka vinster åkte Linköping på en hemmaförlust mot Pixbo. Med mindre än fyra minuter kvar tog bortalaget ledningen med 6-7 och kunde sedan punktera tillställningen med ett mål i tom kasse. Östgötarna är nu revanschsugna i sin jakt på att klättra uppåt i tabellen - men också efter det senaste mötet med Helsingborg. Skåningarna vann nämligen i Linköpings Sporthall med 7-4 när lagen drabbade samman i oktober. Nu ska formstarke Felix Lanver, med tio mål på de senaste sju matcherna, och hans LIBK se till att laget återigen hakar på det vinnande spåret, när man gästar Sundets Pärla på fredagsaftonen.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Helsingborg-Linköping via SSL Play.