Effektivt Dalen chockade Storvreta

12 december 2017 21:38

Inte mycket talade på förhand för att Dalen skulle besegra tabelltvåan Storvreta, men Umeålaget tog sig samman efter storförlusten senast och stod för en skräll.

Storvreta-Dalen 4-6 (1 - 1, 0 - 3, 3 - 2)

Mål Storvreta: Valdemar Ahlroth, Robin Nilsberth, Albin Sjögren, Niklas Winroth.

Mål Dalen: Marcus Berglund, Mattias Ljunggren, Viktor Nystedt, Lukas Harnesk, Sebastian Degeryd, Ketil Kronberg.

Redan efter dryga tre minuter fick Storvreta en hint om vad som väntade när Marcus Berglund gav Dalen ledningen. En förstaperiod som Storvreta dominerade skottmässigt (11-3) slutade 1-1, men det var i den andra perioden som Dalen chockade det aspirerande topplaget ordentligt. Tre raka Dalen-mål i mittenakten genom Mattias Ljunggren, Viktor Nystedt och Lukas Harnesk tog bortalaget upp till en tremålsledning och det lilla rycket skulle visa sig viktigt för utgången av matchen.

Trots reducering tre gånger om i slutperioden och total dominans i skottstatistiken kunde inte Storvreta få med sig en enda poäng från mötet med Umeålaget. Niklas Winroth fick in 4-5 för Storvreta i slutminuten och där och då fick laget vittring på åtminstone en poäng, men Dalen kunde hålla undan och Ketil Kronberg kunde fastställa slutresultatet 4-6 i matchens sista sekund.

Skrällen var ett faktum och Storvretas förhoppningar om att på verkligen närma sig Falun i serieledning grusades av Dalens oerhörda effektivitet. Umeålaget gjorde sex mål på 19 skott.