Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 1 match

Jakob Olofsson Adelin tillbaka som huvudtränare

5 april 2018 14:15
SSL Herr Silly

Han har tidigare erfarenhet av att vara huvudtränare för Jönköping i SSL och kom under denna säsong in på smålänningarnas tränarbänk som assisterande. Idag presenterade Jönköping på sin hemsida att Jakob Olofsson Adelin tar över som huvudtränare kommande säsong.


Jakob kom in som assisterande tränare då SSL-laget haft en tung start och bara skrapat ihop 3 poäng. Effekten på laget med Jakob blev stor, där han tog huvudansvaret för det offensiva spelet och spelet med boll. Laget och spelarna har utvecklats mycket i det offensiva spelet under säsongen, vilket speglade av sig i resultaten. När det blev klart att Niklas skulle lämna, så har verkligen spelarna velat ha kvar Jakob och vi är väldigt nöjda med att vi nu gått i mål med detta. Som tränare har han förutom denna säsongen tränat Jönköpings A-lag två säsonger i högsta ligan, han har tagit upp Mullsjö till SSL och höll dem kvar säsongen efter. berättar klubben på sin hemsida.

– Det kommer vara otroligt intressant att se om vi kan ta ytterligare kliv säsong för säsong. Det finns ett otroligt bra driv hos spelarna att hela tiden vilja bli bättre och vara beredda att betala priset för att nå dit. Det ger mig som ledare mycket energi och vilja att hela tiden utveckla mig själv och laget framåt, säger Jakob Olofsson Adelin till Jönköpings hemsida.

Ordföranden i JIK Dan Nordlöf kommenterar tränarvalet såhär;

– Det är viktigt med kontinuerlighet i ledarskapet för vår långsiktiga etablering i SSL och att vi har kompetenta och erfarna ledare i våra representationslag är viktigt och utvecklande för hela föreningen.

Avtalet mellan Jönköpings IK och Jakob Olofsson Adelin gäller över två år.