Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Pixbo
PIX

Pixbo säkrade slutspelsplats i målfesten mot Vipers

6 mars 2019 21:30
SSL Herr

Pixbo Wallenstam kunde på onsdagsaftonen säkra en plats i det kommande slutspelet efter tre blytunga poäng i mötet med Växjö. En stark förstaperiod - där gästerna rakade in fem bollar - bäddade för segern i målfesten, där Andreas Stefansson stod för imponerande sex poäng.


Resultatet:

Växjö - Pixbo 5-11 (0-5, 3-2, 2-4)

Mål Växjö: Johan Roos, Manuel Maurer, Tobias Bergfors, Karljohan Ahlroth, Markus Jonsson

Mål Pixbo: Andreas Stefansson 4, Jesper Andréasson 2, Adam Persson, Martin Östholm, Axel Larson, Jens Milesson, Albin Thurén

Rubrikerna:

– Det var viktiga poäng på spel i mötet mellan tabellgrannarna Växjö och Pixbo - och det var gästerna som inledde starkast. Andreas Stefansson satte igång sitt målmakeri efter dryga minuten, vilket bara var starten på bortalagets starka förstaakt som man vann med 0-5.

– I mittperioden vaknade Vipers till och fick in tre reduceringsbollar, men Pixbo fortsatte även de framåt och hade en solid 3-7-ledning in till den tredje. Väl där gasade laget återigen ifrån med en glödhet Stefansson i spetsen och vann till slut den viktiga kampen med 5-11.

– Stefansson noterades för hela sex poäng - uppdelat på fyra fullträffar och två målgivande passningar. Pixbo målmaskin har nu hängt in 35 mål den här säsongen.

– Pixbos seger innebär att laget säkrade en slutspelplats, då nian Kalmarsund parallellt föll mot Falun. Växjö är sexa och har fortfarande slutspelsödet i sina egna händer.