RÖN

Pixbo fortsatt med i kampen om andraplatsen

11 mars 2018 18:00
SSL Dam

Både Pixbo och Rönnby fick sina segersviter brutna senast och var båda revanschsugna inför söndagens batalj. Efter två jämna perioder steppade hemmalaget upp och vann till slut med 3-1, där Stephanie Boberg svarade för två mål.

Pixbo - Rönnby 3-1 (1-1,0-0,2-0)

Mål Pixbo: Stephanie Boberg 2, Caroline Adelöw

Mål Rönnby: Emma Hellberg

Det var ett ställningskrig när tabelltrean Pixbo och tabellsexan Rönnby drabbades samman under söndagen. Hemmalaget som inför dagens möte hade fem poäng upp till serieledande Mora och samma poäng som tabelltvåan IKSU, hamnade i underläge drygt tio minuter in i matchen. Pixbo svarade snabbt genom att kvittera drygt två och en halv minut senare. Det jämna spelet fortsatte sedan i mittenakten, där inget av lagen lyckades göra mål.

I den sista perioden tog hemmalaget tag i kommandot och Stephanie Boberg såg till att Pixbo tog ledningen för första gången i matchen genom att göra 2-1. Gästerna hade svårt att komma till avslut och med nio minuter kvar av matchen kom sista målet i matchen när Caroline Adelöw gjorde 3-1. Pixbo tampas nu om andraplatsen med IKSU inför den sista omgången i SSL 2017/2018, samtidigt som Rönnby fortfarande kan knipa femteplatsen nästa helg.