Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Helsingborg
FCH

Hett mittenmöte väntar Växjö

14 december 2017 11:30
Matchguide

Det är bara målskillnad som skiljer femman Växjö och sexan Helsingborg åt när man drabbar samman på torsdagen. Efter skåningarnas klara seger när lagen möttes i början av säsongen söker nu Växjö revansch hemma i Fortnox Arena.


Växjö - Helsingborg

Torsdag 19:00 Fortnox Arena

Fem senaste Växjö: F, V, V, F, V

Fem senaste Helsingborg: V, F, V, V, V

Torsdagsunderhållningen i Fortnox Arena bjuder på ett hett mittenmöte. När lagen spelat 15 matcher i SSL är det i nuläget bara målskillnad som skiljer åt femman Växjö och sexan Helsingborg när de drabbar samman för andra gången den här säsongen. Senast de båda möttes var den 8:e oktober i en match där skåningarna vann med klara 6-1 - när nu Växjö söker revansch. Inte bara för den tidigare förlusten mot torsdagskvällens motstånd, utan även för nederlaget i den senaste omgången. Efter två raka segrar föll man mot Pixbo med 5-2 på bortaplan och tappade således viktig mark upp till topplaceringaringarna i SSL-tabellen.

Helsingborg kommer till spel med ett fint facit från de senaste matcherna. Förutom övertidsförlusten mot Höllviken i början av december har man vunnit fyra av sina fem senaste. Fortsatta nyckelspelare i laget är poängpålitliga Linus Nordgren och Jonathan Nilsson - som förutom att de har stått för majoriteten av poängen också har producerat i åtta raka matcher. Två poäng vardera blev det när man besegrade Jönköping senast och med stor sannolikhet lär de båda skapa oro i Växjöförsvaret även på torsdagskvällen.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Växjö-Helsingborg via SSL Play.