22 Apr 2 matcher

Linda Andersson sänkte serieledarna

15 oktober 2017 18:35
SSL Dam

Pixbo Wallenstam hakar på i toppen av SSL efter 5-4-segern hemma mot serieledande KAIS Mora. Hemmalagets Linda Andersson agerade huvudrollsinnehavare med sitt hattrick, när gästerna från Dalarna inkasserade sin första förlust för säsongen.

Pixbo-KAIS Mora 5-4

Mål Pixbo: Linda Andersso 3, Stephanie Boberg, Alicia Fylke

Mål KAIS Mora: Therése Karlsson 2, Elin Reinestrand, Malin Andréason

Toppmötet i Västergötland mellan Pixbo och KAIS Mora blev som väntad en jämn historia. KAIS Mora kom till Göteborg som ett obesegrat lag - en trend som skulle komma att brytas på söndagen.

Den stora huvudrollsinnehavaren i Wallenstamshallen var Pixbos Linda Andersson som stänkte in tre baljor under söndagen - och skulle också inleda målskyttet halvvägs in i den första perioden. Therése Karlsson såg till att utjämna för KAIS Mora i slutet av den första akten, men i den andra drog hemmalaget ifrån. Alicia Fylke satte 2-1 knappa fem minuter in i perioden innan Linda Andersson fullborade sitt hattrick med två raka fullträffar bakom gästernas målvakt Amanda Hill. Elin Reinestrands reducering till 4-2 skakade nytt liv i matchen och öppnade upp för en intressant tredjeperiod.

Den tredje och sista perioden blev planenligt en tight batalj där gästerna i ett tidigt skede återigen reducerade. Kort därefter kom dock 5-3 för Pixbo på straff och trots att gästerna återigen smalade ner siffrorna till 5-4 kunde hemmalaget hålla undan.

Pixbos seger innebär att man nu delar poäng med just KAIS Mora och Endre i toppen av SSL-tabellen. Mora inkasserade sin första förlust för säsongen men kan komma att bibehålla platsen som serieledare beroende på hur mötet mellan tvåan Endre och åttan Karlstad slutar senare ikväll.