PIX

Pixbo uddamålsslog Endre

17 mars 2018 18:00
SSL Dam

Trots en stark start av Endre var det Pixbo som skulle kamma hem samtliga tre poäng i mötet på Gotland. Detta efter en stark och målrik tredjeperiod där Stephanie Boberg blev matchhjälte en minut från slutet.

Endre IF - Pixbo Wallenstam 6 - 7 (3-1, 1-1, 2-5)

Mål Endre: Stina Ander 2, Erika Nilsson 2, Frida Eriksson 2

Mål Pixbo: Therese Landén 2, Frida Ahlstrand 2, Alicia Fylke, Ida Sundberg, Stephanie Boberg

Endre fick en flygande start på matchen hemma i ICA Maxi Arena. Innan halva perioden hade hunnit passera var gotlänningarna uppe i en tremålsledning vilket tvingade gästande Pixbo till en timeout. Mölnlyckelaget fick även dem måljubla innan periodsignalen ljöd, när Therese Landén reducerade till 3-1.

I den andra skulle bortalaget komma tillbaka ytterligare. Frida Ahlstrand satte 3-2 halvvägs in i perioden men innan den samma var slut utökade Endre återigen när Erika Nilsson smällde in 4-2.

I den tredje akten bjöds publiken på ett målfyrverkeri med totalt sju mål - och majoriteten av de gjordes av gästerna. Pixbo hämtade upp och vände också sedan på tillställningen till 5-4 innan det var Endres tur att svara upp och göra samma sak. Stina Ander satte 5-5 på straff och kort därefter klev Frida Eriksson och gjorde 6-5. Det var dock Pixbo som skulle gå segrande ur striden, när man bara 20 sekunder senare återigen målade ånyo innan Stephanie Boberg med en sekund kvar satte det segrande 7-6-målet i nät.

Trots seger blev det ingen andraplats för Pixbo som hamnade på samma poäng som ovanliggande IKSU, vars målskillnad dock var mer än dubbelt så stor. Pixbo ställs nu mot Rönnby i kvartsfinalen.