Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Hemma
Rönnby
RÖN
Borta
Malmö
MAL

Två perioder räckte - Rönnby med hemmaseger

5 januari 2018 21:30
SSL Dam

Tungt med hemmaspelet under stora delar av hösten - men mot Malmö lossnade det för Rönnby som tidigt avgjorde i målfesten.


Rönnby - Malmö 11-7 (3-2, 4-0, 4-5)

Mål Rönnby: Kajsa Andgrim 2, Angelica Nordfeldt 2, Lisa Söderlund 2, Jonna Sjöberg, Linnéa Nilsson, Elin Björkman, Izabell Rydell, Izabell Roos

Mål Malmö: Cecilia Di Nardo 3, Ellen Rasmussen, Johanna Nilsson, Marlene Lennartsson, Anna Nilsson

Det var Cecilia Di Nardo som både öppnade och avslutade målskyttet på fredagskvällen i Bombardier Arena. Malmös danska hade laddat bössan rejält och smällde in tre bollar på Rönnby. Problemet var att hemmalaget däremellan hann med att vända, gå ifrån och punktera tillställningen.

För kort efter Di Nardos 0-1 sköt Kajsa Andgrim både kvitteringen och ledningen till Rönnby. Jonna Sjöberg fyllde på till 3-1 och trots en reducering från Ellen Rasmussen stod sig övertaget till mittenakten, där Västeråslaget visade upp sin effektivitet. Med fyra raka mål, det sista genom Izabell Roos, drog Rönnby upp i en femmålsledning som blev matchavgörande.

I den tredje perioden var det sedan Malmö som fullständigt tog över. Gästerna sköt mängder med skott och gjorde även fem mål, men nästan lika vassa framåt var Rönnby med sina fyra fullträffar. Ledningen var därför aldrig hotad och laget tog sin andra raka vinst genom slutresultatet 11-7. Noterbart var att segern kom på hemmaplan, Rönnbys blott tredje för säsongen.