LIBK

Hemmastarkt Höllviken mot bortastarkt Linköping

16 januari 2018 11:30
Matchguide

Det ser ut att bli ett hett möte i Halörhallen under tisdagen. Höllviken som endast förlorat en av sina fem senaste hemmamatcher tar emot Linköping. Och östgötarna har visat en fin form på bortaplan den senaste tiden och har endast två förluster på de sex senaste bortamatcherna.

Höllviken - Linköping

Tisdag 19.00 Halörhallen

Fem senaste Höllviken: F, V, V, F, F

Fem senaste Linköping: V, F, F, V, F

Höllviken har gett blandade resultat sett till de fem senaste matcherna. Efter två raka segrar mot Mullsjö och tabelltrean Pixbo åkte man sedan på en förlust senast i Skånederbyt mot Helsingborg. Höllviken var dock nära på att få med sig en poäng efter att ha hämtat upp ett 6-2-underläge till 6-5 med bara 30 sekunder kvar av matchen. Men istället var det Helsingborg som gjorde 7-5 med en sekund kvar. Några som Linköping får se upp med ikväll är Christoffer Andersson och Johannes Wilhelmsson. Andersson har gjort poäng i samtliga 21 matcher denna säsong, Wilhelmsson har gått poänglös i tre matcher men har på de tre senaste matcherna svarat för sex mål och sju assist.

Östgötarna har även de gett blandade resultat på senaste tiden men kommer senast från en seger mot Mullsjö. Linköping har dock visat upp en fin form på bortaplan och har på de sex senaste bortamatcherna endast förlorat två av dem. Höllviken får dessutom hålla ett extra öga på Felix Lanver som gjort poäng i samtliga matcher förutom fyra, dessutom har han svarat för fyra mål på de två senaste matcherna.

Höllviken och Linköping har mötts två gånger tidigare denna säsong. I det första mötet, i Halörhallen, vann till slut hemmalaget. Skåningarna hade ledningen med 4-1 inför den sista perioden och gästerna krigade in i det sista, slutresultatet blev dock 5-4 till Höllviken. Linköping tog sedan revansch på hemmaplan i december och kunde efter ett riktigt målkalas i den sista perioden vinna med 9-6.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Höllviken-Linköping via SSL Play.