Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Väntar ny målfest i Linköpings Sporthall?

15 oktober 2017 10:00
Matchguide

Seriens målgladaste lag möter ett av seriens starkaste defensiv. Ska Linköping plocka bjuda publiken på ännu ett målkalas eller kommer Helsingborg stänga ner sitt motstånd?


Linköping - Helsingborg

17:00 Linköpings Sporthall

Fem senaste Linköping: F, V, V, F, V

Fem senaste Helsingborg: V, V, V, F

Efter uddamålsförlusten mot Höllviken kunde Linköping återigen titulera sig som vinnare i den senaste omgången. I Wallenstamshallen mot Pixbo blev det 7-5 för östgötarna, som efter de fem inledande matcherna i SSL är seriens målgladaste lag. 34 gånger har det smällt i motståndarnas nät och en spelare som får se sig skyldig till den större delen av produktionen är Gustav Fritzell. Med sina åtta mål och fyra assist leder han den totala poängligan efter fem spelade omgångar och mycket talar för att poängskörden kommer att fortsätta även när Helsingborg gästar på söndagen. Senast Linköping spelade i sin hemmahall blev det hela 18 mål - i en match som man vann med 11-7 mot Mullsjö.

Efter tre raka segrar i inledningen av säsongen skulle Helsingborgs fina trend brytas i Västergötland förra omgången. Nyss nämnda Mullsjö vände och vann med 9-5 och nu siktar skåningarna på att studsa tillbaka. Lagets försvars- och målvaktsspel har varit starkt i inledningen av säsongen, då man tillsammans med Storvreta släppt in näst minst mål såhär långt in på SSL-säsongen. Nu möter man ett offensivt starkt hemmalag och frågan är om det blir ännu en målfest i Linköpings Sporthall eller om Helsingborg ska hålla nere siffrorna och plocka med sig segern hem till Skåne.

Du ser alla matcher från SSL Herr live på webben. Följ Linköping-Helsingborg via SSL Play.