Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
IKSU
IKSU
Borta
Linköping
LIBK

IKSU mot jumbon - avgör Joelsson på nytt?

11 mars 2018 10:00
Matchguide

Sofia Joelsson har hittat målformen igen och mot nedflyttningsklara Linköping väntas hon visa vägen för IKSU, som jagar tolfte raka segern.


IKSU - Linköping

Söndag 16:00 IKSU Sportcenter

Fem senaste IKSU: V, V, V, V, V

Fem senaste Linköping: F, F, F, F, F

Andraplatsen är nu ett faktum. På fredagskvällen tog IKSU nästa steg i sin imponerande klättring genom tabellen, då Pixbo passerades. För samtidigt som "Rävarna" föll i sin match spelade IKSU hem ytterligare en seger, något det blivit mycket av på slutet.

3-2 i IFU Arena innebar lagets elfte vinst i följd. I uddamålssegern över Sirius var det också Sofia Joelsson som klev fram. Först öppnade 21-åringen målskyttet i mittperioden innan hon även avgjorde i förlängningen. Joelsson har efter sin måltorka nu slagit till med fyra fullträffar på sina två senaste matcher, dessutom är spelaren bara ett mål ifrån skytteligatoppen.

Den här söndagen jagar Joelsson och IKSU nya poäng och laget ställs mot Linköping. Motståndet har nedflyttning till Allsvenskan att vänta, det står klart efter fredagens 3-5-förlust hemma mot Karlstad. Hela elva poäng skiljer upp till strecket och östgötarnas hopp om räddat kontrakt är därmed ute. Nu siktar Linköping istället på att avsluta säsongen med stil.