Örebro
ORE

Pixbo fick Örebro på fall - men segern satt långt inne

24 februari 2018 18:05

Gästande Örebro hade tagit ledningen med 3-0 i slutskedet av den andra perioden. Pixbo rivstartade sedan den tredje perioden och gick upp i en 5-3-ledning, gästerna krigade sig tillbaka och tog matchen till förlängning. Där behövde Linus Henriksson bara 33 sekunder för att avgöra.

Pixbo - Örebro 6-5 e.förl. (0-2,1-1,4-2,1-0)

Mål Pixbo: Jens Milesson, Filip Langer, Martin Ojaniemi, Daniel Calebsson, Max Wahlgren, Linus Henriksson

Mål Örebro: Simon Palmén 2, Simon Jirebeck, Daniel Hellqvist

Örebro såg ut att gå mot en seger mot topplaget Pixbo. Med fyra minuter kvar av den andra perioden hade gästerna tagit ledningen med 3-0 genom Simon Jirebeck, ett självmål från Pixbo och Daniel Hellqvist. Men med mindre än minuten kvar fick Jens Milesson och Pixbo in en reducering.

Den sista perioden var en svängig sådan och bjöd på ett riktigt målkalas och hemmalaget visade varför man ligger i toppen av tabellen. Efter drygt tio minuter in i den sista perioden hade hemmalaget vänt matchen och ledde med 5-3. En ordentlig kalldusch för Örebro, som inte gav upp. Inom loppet av en minut och fyrtio sekunder hade gästerna kvitterat genom två mål från Simon Palmén. När matchklockan stod på 18.38 valde Örebro att ta time out.

Matchen gick sedan till förlängning och då behövde Pixbo och Linus Henriksson bara 33 sekunder för att avgöra matchen. Hemmalaget bryter därmed sin förlustsvit på två raka matcher och tog sin tredje raka seger på hemmaplan. Martin Östholm och Max Wahlgren har nu gjort poäng i åtta raka matcher. Östholm svarade idag för en assist och Wahlgren för ett mål och en assist. Dessutom svarade Filip Langer för sitt första SSL-mål.