Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
IKSU
IKSU
Borta
Täby
TÄBY

Målfarligaste lagen ställs mot varandra

12 januari 2018 15:00
Matchguide

Det är lagen som har gjort flest mål i serien som drabbar samman i Umeå på söndagseftermiddagen. IKSU tar emot poängddrottningen Moa Tschöp och hennes Täby, i en match som säkerligen lär bjuda på en hel del fart och fläkt.


Söndag 16:40 IKSU Sport

Fem senaste IKSU: V, V, F, V, V

Fem senaste Täby: V, V, V, V, V

Umeålaget IKSU har, förutom förlusten mot Rönnby den 17:e december, gått som tåget i SSL. I nio av de tio senaste matcherna har man segrat och belägrar inför söndagseftermiddagen en solid femteplats i tabellen. En stor anledning till de fina resultaten har varit Sofia Joelssons form, då forwarden inte har gått poänglös i en enda match sedan den 30:e september. Joelsson återfinns fortsatt i toppen av den totala poängligan och har - i laget som med sina 113 fullträffar är målgladast i serien - stänkt in 23 baljor.

Med Moa Tschöp i spetsen är Täby allt jämnt stekheta. Sedan förlusten mot numera serieledande Pixbo den 8:e oktober har stockholmslaget nämligen inte förlorat en enda gång. Senast vann man borta mot Sirius med 5-4 där just nämnda Moa Tschöp klev fram och avgjorde i en rafflande och tät kamp. Forwarden leder den totala poängligan i SSL då hon inför söndagseftermiddagen noterats för 14 mål och hela 31 assist - samtidigt som hon inte har gått poänglös ur en enda match den här säsongen. Det är heller inte mycket som talar för att den positiva trenden bryts i den 16:e omgången när Täby åker upp till Västerbotten.