TÄBY

Rycket i andra gav IKSU segerförsprång

14 januari 2018 19:16
SSL Dam

Tre snabba mål i början av andra perioden bäddade för IKSU:s seger hemma mot toppkonkurrenten Täby. Det gav ett försprång i målprotokollet som laget behövde för att kunna spela hem tre viktiga poäng.

IKSU-Täby 7-3 (0-0, 4-1, 3-2)

Mål IKSU: Frida Norström 2, Johanna Hultgren, Amanda Delgado Johansson, Emelie Wibron, Julia Nordin, Alice Granstedt

Mål Täby: Jennifer Stålhult, Louise Wickström, Laura Mertsalmi

Möte mellan två starka lag stod på schemat när IKSU tog emot Täby. De båda lägren kände på varandra under den första perioden som slutade mållös innan det tog fart i andra.

Där var det hemmalaget som gasade på rejält och hade 3-0 efter 3:55 och 4-0 en stund senare. Täby reducerade en gång innan pausvilan och när Louise Wickström reducerade till 4-2 endast 42 sekunder in på tredje var det ordentligt spännande.

Gästerna hade dock svårt att få den där absoluta närkontakten i målprotokollet. Det blev 5-2, sedan 5-3 bara för att därefter rinna iväg till slutresultatet 7-3.

IKSU närmade sig därmed i tabellen och det skiljer nu två poäng mellan lagen.