Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 1 match

Steen: "Jag räknar med att vara med från start"

19 juli 2018 08:00
Intervju

Endre tappade i slutet av januari en av sina poängstarkaste spelare när Sara Steen skadade handen i ett möte mot Warberg. Steen tvingades till operaton och missade resten av säsongen. I en intervju med SSL.se berättar hon nu om rehabiliteringen, viljan att komma tillbaka och tankarna inför kommande säsong.


Sara Steen fick i slutet av januari en smäll på handen vilket resulterade i att hon klämde handen och det konstaterades att det var två frakturer i handen. Dessutom hade senorna som fäster tummen gått av vilket krävde en operation.

– De stiftade ihop det och då hade jag gips i sex veckor så det skulle läka, då läkte frakturerna också. När de sedan drog ut stiften fick jag gå med en ganska stor skena på handen i sex veckor. Efter det har jag fått börja rehaba långsamt. Då fick jag sitta och klämma på en boll för att få igång rörligheten.

Hur har det gått med rehabiliteringen?

– Det har gått bra, nu har jag varit på röntgen som jag inte fått svar på ännu. Men det känns bra och de tror att allt har läkt som det ska. Sen är det klart att jag inte har samma rörlighet i handen som jag hade förut. Den är lite stelopererad i fästet kan man säga. Jag har svårt att greppa saker, jag kan inte plocka upp en penna från marken till exempel. Men innebandy har jag testat och det verkar ju gå bra, säger Sara Steen.

Den poängstarka forwarden hamnade på en andraplats i den interna poängligan, trots åtta mindre spelade matcher och svarade för 21 mål och åtta assist på 18 matcher. Skadan innebar ett tungt tapp för Endre, men även Steen som inte råkat ut för några större skador i sin innebandykarriär. 23-åringen var dessutom sjukskriven från sitt jobb och berättar att tiden gick extremt långsamt efter skadan.

– Jag gjorde ingenting. Jag hade ont och kunde inte ta hand om mig själv ens för att jag hade så ont i handen och ett jättestort gips. Det var väl det jobbigaste, att inte kunna ta hand om sig själv, sen är det klart att det var jättejobbigt att vara ifrån innebandyn. Men på ett sätt känns det som jag gått starkare ur det och har mycket mer motivation nu i innebandyn.

"Det går nästan inte att beskriva känslan"

Steen har testat på innebandy och tränar nu för att vara redo till seriepremiären - även om det är lite ovisst.

– Jag har spelat med ett handskydd som håller ihop tummen. Det är en slags skena så att jag inte ska få någon smäll eller landa på handen. Den gör att jag får ett lite sämre grepp på klubban, men det funkar. Det är bara jätteroligt att vara tillbaka - det går nästan inte att förklara den känslan.

Kommer du vara redo till premiären?

– Ja, det kommer jag absolut vara. Sen är det lite ovisst ännu, får jag ont i handen under en träning då får jag backa igen. Jag vet inte riktigt hur det kommer att bli, men just nu har det känts bra och jag har inte behövt backa någonting och det känns bara positivt. Jag räknar verkligen med att vara med från start.

Hur ser målsättningen ut inför kommande säsong?

– Personligt är att komma tillbaka till den spelare som jag var innan skadan. Nu känner jag att jag inte är riktigt där så det är mitt personliga mål. Att komma tillbaka helt och kunna bidra med det jag gjort innan. Jag vill inte känna någon press att komma tillbaka utan jag vill göra det i min egen takt. Men jag siktar på att vara tillbaka fullt i mitt spel till seriepremiären sen kommer jag sätta nya mål efter det.

Endre har inför kommande säsong inte legat på latsidan när det kommer till nyförvärv och har bland annat värvat måldrottningen Stephanie Boberg från Pixbo Wallenstan - Boberg som under säsongen 2017/2018 noterades för 44 poäng på 25 matcher i form av 34 mål och 10 assist.

– Det ska framförallt bli jättespännande och kul och gå in i säsongen med den trupp vi har. Jag tror aldrig att vi haft så bra trupp på pappret som vi har i år. Det har vår sportkommitté verkligen gjort ett jättebra jobb med värvningar och verkligen värvat in den typ av spelare som vi saknat. Det känns verkligen som vi har fått in spets och lite mer poänggörare som vi behöver. Det kan gå riktigt långt - om vi får ihop det, konstaterar 23-åringen.

Vilka ska vi hålla ett extra öga på i Endre kommande säsong då?

– Det är ganska många man ska hålla ett öga på. Men såklart, Stephanie Boberg är ju vår största värvning. Sen tycker jag Therese Ahlkvist som inte fått jättestora rubriker, men hon var här tidigare i juni och körde. Jag blev enormt imponerad av henne och tyckte hon var riktigt duktig, så henne kan man också hålla ett öga på. Jag tror verkligen att hon kommer blomma ut i Endre i år, avslutar Endres poängspruta.