Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 1 match

Alltid en vinnare - regeländring i SSL

9 augusti 2017 12:00
SSL

Svenska Innebandyförbundet har fått sin förfrågan godkänd och med start säsongen 2017/2018 införs två nya regler i SSL.


En regelförändring har idag genomförts i SSL, detta sedan det Internationella Innebandyförbundet valt att godkänna Svenska Innebandyförbundets förfrågan. Ansökan syftade på två punkter och med omedelbar verkan kommer därför följande regler att gälla vid oavgjort;

  • Spel fyra mot fyra i sudden death under maximalt fem minuter.

  • Suddenstraffar vid fortsatt oavgjort efter sudden death.

Detta innebär att ingen match längre kan sluta oavgjort, vilket varit fallet tidigare. Vid lika resultat efter 60 minuter kommer det, likt tidigare, att spelas en förlängning på fem minuter, men nu med fyra utespelare och en målvakt i respektive lag. Vid oavgjort även efter förlängningstiden avgörs matchen via suddenstraffar, där lagen slår varannan straff.

Utvisning för ett lag i förlängningen betyder spel med fyra utspelare mot tre. Om ett lag drar på sig två utvisningar i förlängningen blir det spel med fem utspelare mot tre. När laget med tre utespelare får in sin första utvisade spelare fortsätter man med spel fem mot fyra fram tills nästa avblåsning, därefter återgår man till spel fyra mot tre.

Gäller både SSL Dam och SSL Herr - slutspelet påverkas ej

Det vinnande laget i förlängning alternativt straffar belönas med två poäng, samtidigt som det förlorande laget får en poäng. De nya reglerna gör att varje SSL-match från och med nu kommer att få en vinnare och Svensk Elitinnebandys ordförande Krister Kalte välkomnar nyheten.

– Det här är ytterligare ett steg i att göra SSL till en sportsligt och publikmässigt mer attraktiv liga. Idrott handlar om vinster och förluster, och när du som åskådare nu går till en SSL-match vet du att du kommer att få en vinnare och en förlorare. Det ger en speciell typ av spänning, säger Kalte till SSL:s hemsida.

Regelförändringarna träder i kraft redan till säsongsstart 2017/2018 och gäller både SSL Dam respektive SSL Herr. Slutspelsmatcher påverkas inte av beslutet, utan spelas fortsatt över en tio minuter lång förlängning med en eventuell straffläggning. Efter avslutad säsong kommer en utvärdering av regeländringarna att göras.