DAL

Dalens chockstart grundlade segern

21 januari 2018 16:15
SSL Dam

Dalen chockade hemmalaget Warberg under söndagen. Harberg hängde inte med i den första perioden, och efter det kunds man inte komma in i matchen igen som till sist slutade 3-6.

Warberg - Dalen 3-6 (0-4, 2-0, 1-2)

Mål Warberg: Andrea Envall, Jenny Dahl, Therese Arneson.

Mål Dalen: Victoria Ström, Anna Skyltbäck 2, Andrea Claesson, Elsa Frisk, Clara Forssén.

Fem poäng skiljde Warberg och Dalen åt i tabellens nedre skikt inför söndagens möte. Warberg hade kniven mot strupen för att krypa närmare Dalen, för att på så vis öka chanserna att klättra ovanför det nedersta strecket. Men hemmalaget kom att få en tuff start. Dalen kom ut laddat, tog tag i spelet och ryckte ifrån målmässigt.

Victoria Ström öppnade gästernas målskytte och redan efter 15 minuters spel så ledde Dalen med klara 0-4. Ett tungt underläge för Warberg att försöka hämta ikapp.

Men hemmalaget vaknade till liv, och gjorde vad man kunde. Två mål i mittperioden skakade liv i matchen igen.

Men närmare skulle inte Warberg komma. Dalen höll undan i den tredje perioden och kunde till slut spela hem segern relativt enkelt. En formidabel första period grundlade segern som stannade vid 3-6.