AIK

AIK tog viktig seger mot Höllviken

15 november 2017 22:00
SSL Herr

Det var Höllviken som tog ledningen, men i mittenakten var det AIK som tog över matchen. Även inledningen av den sista perioden var det stockholmsdominans men hemmalaget krigade för att ta sig in i matchen igen, men det räckte inte hela vägen.

Höllviken-AIK 3-6 (1-0,0-2,2-4)

Mål Höllviken: Jacob Rubensson, Pontus Karlson, Dennis Sjöstedt

Mål AIK: Erik Andersson 2, Kevin Lieback Asp 2, Patrik Hagberg, Andreas Stefansson

Det var hemmalaget som tog ledningen med 1-0 efter den första perioden genom Jacob Rubensson. Men mittenakten dominerades av gästerna som vann skotten överlägset och som även kunde ta ledningen genom Patrik Hagberg och Erik Andersson.

Dominansen fortsatte sedan i inledningen av den sista perioden och stockholmarna gick upp till en 5-1-ledning med bara drygt fem minuter kvar av matchen. Kort därefter drog Axel Larson på sig en tvåminutare för låsning av klubba och då kunde hemmalaget få in en reducering bara 12 sekunder in i sitt powerplay. 55 sekunder senare gör Dennis Sjöstedt Höllvikens tredje mål för kvällen. Hemmalaget som slet hårt in i det sista valde att plocka målvakten, då satte Kevin Lieback Asp spiken i kistan genom att göra kvällens sista mål i tom kasse.