Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Stjärnan kvar i Endre - nytt kontrakt till 2020

11 januari 2018 10:05
SSL Dam

Endre fortsätter att säkra upp sina nyckelspelare för framtiden. Den SM-guldjagande klubben har nu gjort klart med en av de absolut tyngsta offensiva pjäserna.


Anna Moberg blir Endre trogen. 24-åringen har kritat på en kontraktsförlängning, det meddelade klubben på torsdagsmorgonen.

Just nu är Moberg inne på sin fjärde säsong i gulsvart och det nya avtalet innebär att det blir ytterligare två år på Gotland. Kontraktet sträcker sig fram till 2020, en mycket positiv nyhet för Endre. Klubben har redan förlängt längre avtal med namn som Sara Steen, Sophia Lundmark och Elin Roos och nu närmast alltså med poängmaskinen Anna Moberg.

– Anna har vuxit till en viktig nyckelspelare i truppen och en grym lirare i SSL, självklart var det högsta prioritet att kunna förlänga med henne. Hon är en fantastisk poänggörare med en instinkt att sätta bollen i mål och har en härlig attityd på planen som kan avgöra matcher åt oss, kommenterar sportkommitténs Jonas Åström i ett pressmeddelande.

"Finns ingen annan klubb jag hellre vill spela för"

Det stora genombrottet stod Anna Moberg för under föregående säsong, då hon gick från åtta poäng året innan till 29 grundseriepoäng. I SSL 2017/2018 är hon med 22 poäng på god väg att överträffa den noteringen och forwarden har en viktig roll i laget. Valet att stanna i Endre var dessutom givet enligt 24-åringen själv.

– Det var ingen större tvekan att förlänga med Endre IF, det finns ingen annan klubb jag hellre vill spela för. Innebandyintresset som finns här på ön är fantastiskt och det är grymt att få spela inför SSL:s bästa publik i ICA Maxi Arena, berättar Moberg och fortsätter:

– Jag känner att jag har mer att ge och kan i Endre IF ta ytterligare kliv både som innebandyspelare och som människa. Mina mål kommande år är att ta SM-guld med klubben, men jag vill även slå mig in i landslaget på riktigt och ta en plats i VM-truppen 2019. Jag trivs jättebra på ön och i laget, så det känns skönt att redan nu förlänga med ytterligare två år.