Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Dramatisk straffkamp mot Schweiz - Sverige åter finalklart

8 december 2018 21:50
Landslag

Sverige hade inför semifinalmötet mot Schweiz inte missat en enda världsmästerskapsfinal. Någon ändring på den lysande trenden blev det inte heller på lördagsaftonen när svenskarna segrade - men det först efter stor slutdramatik och en rafflande straffläggning.


Resultatet:

Sverige - Schweiz 5-4 e. str (1-1, 2-1, 1-2, 0-0, 1-0)

Mål Sverige: Robin Nilsberth 2, Kim Nilsson, Albin Sjögren, Rasmus Enstrom

Mål Schweiz: Patrick Mendelin 2, Jan Zaugg, Luca Graf

Rubrikerna:

– Efter att Sverige gått upp till 3-1 i den andra akten - genom dubbla mål av Robin Nilsberth samt en fullträff av Kim Nilsson - gjorde Schweiz ett rejält lyft. De rödklädda rakade in tre mål i följd och var med drygt tre minuter kvar i av ordinarie matchtid i ledningen. Schweizarna gick mot att plocka sin första seger någonsin mot Sverige - och dessutom historiskt skicka ut svenskarna redan i en semifinal, men med mindre än två minuter kvar såg Albin Sjögren till att kvittera och mötet gick till förlängning respektive straffar.

– Efter en mållös men händelserik förlängning fortsatte dramatiken men när Rasmus Enström klev fram i svenskarnas femte straff kom avgörandet. Falunspelaren sköt Sverige till ännu en final efter en minst sagt dramatisk och rafflande kamp mot ett tappert kämpande Schweiz.

– Kim Nilssons mål till 3-1 var hans nionde för mästerskapet. Målet innebar också att Nilsson blev historisk då han klev upp på 67 gjorda poäng i VM-sammanhang och är, tillsammans med Niklas Jihde, den poängbäste svensken någonsin.

– Poängbäst i svenskarnas lag på lördagen blev dock Robin Nilsberth och Alexander Rudd som noterades för två mål respektive två assist.

– Det svenska herrlandslaget har således fortsatt inte missat en enda final sedan det första världsmästerskapet 1996. I årets upplaga i tjeckiska Prag väntar nu grannen tillika antagonisten Finland, som slog ut värnationen med 7-2 tidigare under lördagen.