Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Idag 4 matcher
Fredag
29 Mar 4 matcher
Lördag
30 Mar 4 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Rönnby
RÖN

Rönnby i revanschjakt - ställs mot Pixbo

22 mars 2018 11:30
SSL-SLUTSPELET

Pixbo och Rönnby kastas i SM-slutspelets hetluft och ställs mot varandra i kvarten - igen. Pixbo plockade hem serien genom at vinna samtliga tre matcher i fjol - nu söker Rönnby revansch.


Pixbo – Rönnby

Torsdag 19:00 Wallenstamhallen

Fem senaste Pixbo: V, V, F, V, V

Fem senaste Rönby: F, F, F, V, V

Det var bara målskillnad som skiljde åt trean Pixbo och tvåan IKSU när grundseriesäsongen i SSL summerades. Förvisso hade regerande mästarna från Umeå en mer än dubbelt så stor målskillnad än Mölnlyckelaget, som dock stod för en mycket stark säsong. Laget förlorade bara fyra matcher - varav tre på bortaplan - och går nu in i SM-slutspelet med rejäl vind i sitt segel. Som motstånd i kvartsfinalserien står Rönnby, ett lag som har besegrats två gånger under säsongen och som dessutom slogs ut i kvarten i fjol.

– Det kommer bli en rolig matchserie. Vi mötte dem för inte så länge sen här nu och vi vet lite hur de spelar samtidigt som de vet hur vi spelar. Och nu är ju mycket fokus på att lägga upp hur vi ska vinna våra matcher. Oftast blir det väldigt roliga matcher när vi möter varandra och det är ett motstånd vi tror passar oss, det kommer bli roliga matcher det tror jag, sade Pixbos Alicia Fylke i en intervju med SSL.se.

Rönnbys avslutning på säsongen blev något knackig. Efter att ha segrat i fem raka matcher, blev det tre förluster i följd där laget i den sista omgången föll med hela 0-8 mot IKSU. Slutspelet innebär dock att samtliga lag åter står på noll och revanschslusten är stor för Västeråsklubben. Inte minst efter att ha förlorat mot just Pixbo i fjolårets kvartsfinalserie.

– Det blir en tuff nöt att knäcka om man säger så, de är ju riktigt bra. Jag tycker kanske att de har seriens bästa målvakt och försvar. Det gäller att vi gör allt i 120 procent i 60 minuter. Det är ju liksom hårt slit som gäller, de ligger ju före oss i tabellen så det är klart att de är favoriter här och vi går ju in med lite underdogkänsla. Det gäller att vi gör det vi ska i 60 minuter och aldrig ger oss egentligen. Det är ju fullt krig som gäller om man säger så, förklarade Rönnbys Linnéa Nilsson.