Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher

Kampen kan börja: KAIS Mora vs Sirius

22 mars 2018 13:00
SSL-slutspelet

Seriesegraren mot tabellsjuan - KAIS Mora och Sirius öppnar upp sina respektive slutspelsresor mot varandra. Silver ska bli till guld för Mora och målvakten Amanda Hill, samtidigt som Sirius med kapten Klara Molin i spetsen laddar för en skräll.


Hill, Mora:

Seriesegrare av SSL - det måste vara en bra känsla att bära med sig att man varit bäst över 26 omgångar?

– Ja precis, det är alltid skönt att gå in i ett slutspel på det sättet. Men samtidigt har vi inte vunnit det vi vill heller. Seriesegern är en bonus enligt oss. Sen är det en extra boost inför slutspelet.

Molin, Sirius:

Vad ser du fram emot mest?

– Det är känslan i slutspel, det blir ju mycket tuffare matcher känns det som och varje mål gäller mycket mer.

Hill, Mora:

Valet till kvartsfinalerna föll på Sirius. Hur gick snacket där inom laget, hade ni spelare något att säga till om?

– Vi brukar alltid få vara med och rösta, alla skriver ner ett lag på en lapp och sen rankar vi de fem till åttaplacerade. Jag tror att de flesta var eniga om att välja Sirius. Det är ett bra motstånd och det blir nog tuffa matcher, vilket är roligt.

Var skulle du säga att ni har övertaget på dem?

– Det är en bra fråga... Vi har spelat två bra matcher mot dem och vunnit båda, samtidigt har de varit med bra. Det har varit hyfsat jämnt. Jag tycker ändå att vi har spetsen och bredden i vårt lag.

Molin, Sirius:

Vad talar för er i kvartsfinalen mot Mora?

– Mora är ett bra lag, så det kommer bli jättetufft. Men om vi sätter vår defensiv framförallt och jobbar för varandra så ska det nog kunna gå vägen. Men som sagt, det blir tuffa matcher.

Hill, Mora:

Ni har haft ett ruggigt försvarsspel hela säsongen, med bara 69 insläppta mål. Du som målvakt har ju en stor roll där. Vad skulle du säga har gjort Mora så pass starka i defensiven?

– Jag tycker att vi har skärpt till oss rätt rejält i försvarsspelet till skillnad mot tidigare år. Vi jobbar lika bra bakåt som framåt, om inte bättre bakåt. Känslan är verkligen att vi spelar som ett lag i år. Det har känts bra för både mig och Jenny (Axelsson) i målet - jättekul.

Molin, Sirius:

Hur skulle du beskriva Mora?

– De är ett bra offensivt lag med många bra spetsspelare som kan kliva fram och göra mål. Det gäller att vi tar tillvara på våra chanser som vi får i våran anfallszon, de är inte lika bra i defensiven som i offensiven.

Hill, Mora:

Er trupp är väldigt namnstark med många spelare som kan fälla avgörandet. Är det extra viktigt i ett slutspel?

– Klart att vi har många rutinerade spelare som har varit med under de här åren som vi slutspel och gått till finaler. Det är många som gillar att kliva fram när det verkligen gäller. Det känns ju fantastiskt att spela i ett sånt lag med såna spelare.

Molin, Sirius:

Vilka spelare i Mora ska ni se upp med lite extra?

– Det finns jättemånga, men de självklara är väl Anna Wijk, Therése Karlsson och Malin Andréason tror jag. Det är ju de målfarligaste.

Hur ska ni göra för att få hål på Amanda Hill i deras mål?

– Det gäller att vi lägger bollar på kassen och att vi är där och stör henne så kommer det nog kunna rulla in någon.

Hill, Mora:

Slutspelsresan börjar ikväll. Tittar vi tillbaka på förra våren nådde ni final, men förlorade och det var inte första gången för Mora heller. Drivs laget av revansch efter alla silver?

– Absolut. Nu i år har revanschsuget känts väldigt stort, just eftersom att vi förlorade mot IKSU senast. Vi har fortsatt att spela bra. Det är bra tändvätska och vi vill verkligen ha det där guldet som vi tycker att vi värda.

Molin, Sirius:

Vilka spelare i Sirius kommer att sticka ut under slutspelet?

– Jag hoppas att Charlotte Bravo fortfarande håller i sin poängskörd, hon har gjort det jättebra nu på slutet i de senaste matcherna. Hon hoppas jag kliver fram och sen Jennifer Gräll i mål är också superviktigt att hon höjer sig.

Hill, Mora:

Till sist då; vad talar för att KAIS Mora står som mästare i Globen den 21:a april?

– Det är att vi har gått in helhjärtat till den här säsongen. Verkligen starka både framåt och bakåt, vi jobbar som ett lag.