TTG

Höllviken bröt förlusttrenden

22 november 2017 22:10
SSL Herr

Höllviken är åter ett vinnande lag. Den fyra matcher långa förlusttrenden bröts på onsdagsaftonen när man hemma i Halörhallen besegrade Team Thorengruppen med 10-4.

Höllviken - Team Thorengruppen 10-4 (1-2, 3-1, 6-1)

Mål Höllviken: Christoffer Andersson 3, Pontus Karlson Martell, Jacob Gullberg, Axel Persson 2, Nikolaus Moberg, Johannes Wilhelmsson, Daniel Persson

Mål Team Thorengruppen: Adam Berglund, Peter Reinholdt, Daniel Hernandez, Tobias Bergfors

Höllviken kan återigen titulera sig som ett vinnande lag. Skåningarnas fyra matcher långa förlusttrend skulle äntligen komma att brytas på onsdagsaftonen, när ett annan formsvagt lag - Team Thorengruppen - gästade Halörhallen.

Den första perioden skulle visa sig bli den målsnålaste - och det var också den enda som gästerna från Umeå skulle gå segrande ur. Efter att Christoffer Andersson öppnat målskyttet för hemmalaget såg Adam Berglund och Peter Reinholdt till att vända underläget för västerbottningarna, som anlände till Skåne med tre raka förluster i ryggen.

Men i den andra kom Höllviken tillbaka. 1-2 blev så småningom 4-2 när hemmalaget satte tre raka baljor bakom Eric Ställ, men strax innan slutsignalen kunde Daniel Hernandez reducera siffrorna för Thorengruppen - och Höllvikens ledning var med ett mål inför den tredje akten.

Väl där blev det en målexplossion för hemmalaget. Efter drygt elva minuters spel inleddes kavalkaden, där man under fyra starka minuter prickade in fyra raka mål och gick upp i en 8-3-ledning. Slutresultatet blev 10-4 för Höllviken, där Christoffer Andersson noterades för ett hattrick. Skåningarna tar därmed ett litet steg upp från bottenskiktet - där just Team Thorengruppen fortsatt huserar.