RÖN

Urstark Rönnbyseger ger liv i kvartsfinalen

26 mars 2018 21:04
ssl-slutspelet

Rönnby kom till bortamatch mot Pixbo med kniven mot strupen. Vinst var ett måste om inte säsongen skulle ta slut och vinst var precis vad gästerna fixade. Den var knapp, men 3-2 räckte och nu väntar en rafflande match fyra.

Pixbo-Rönnby 2-3 (1-2, 0-0, 1-1)

Mål Pixbo: Eliska Krupnova, Josefin Wålinder

Mål Rönnby: Lisa Söderlund 2, Elin Björkman

Pixbo vann de två första matcherna och hade nu chansen att säkra en plats i semifinalen. Men det ville Rönnby sätta stopp för. Lisa Söderlund och Elin Björkman såg till att göra två bortamål i första perioden medan hemmalaget satte ett (Eliska Krupnova).

I andra perioden var det tätt och försvaren jobbade riktigt bra tillsammans med sina målvakter. Mållöst och fortsatt 1-2 när vi kom till tredje perioden.

Men där tog det bara elva (!) sekunder för Pixbos Josefin Wålander att kvittera. Matchen stod och vägde och det kunde gå åt vilket håll som helst.

Efter knappt tolv minuter kom det så viktiga målet. Lisa Söderlund satte sitt andra mål i matchen och Rönnby hade återigen satt sig själva i ledningen. Pixbo försökte förstås med allt i slutet för att försöka få till en kvittering, men gästerna höll undan och kan se fram emot en ny match på hemmaplan på torsdag.