Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher

Mästarnas tunga besked - landslagskaptenen klar för nästa säsong

15 februari 2018 16:35
SSL Herr

Falun spänner musklerna i sin jakt på fortsatt dominans. På torsdagen gick klubben ut med att Johan Samuelsson lockats hem till SSL, över ett nysignerat treårigt avtal med mästarlaget.


En av världens bästa spelare vänder hem till världens bästa liga! Johan Samuelsson är klar för spel med Falun till nästa säsong, en värvning som offentliggjordes på torsdagen via en livesänd presskonferens.

29-årige Samuelsson är uppvuxen i Sundsvall och har en enorm meritlista, främst via spel med Dalen och Granlo. 2016 valde den spelskicklige centern att lämna SSL för ett äventyr i Schweiz och där har det hittills blivit 88 poäng. Avtalet med Falun gäller från och med nästa säsong och sträcker sig tre år - fram till 2021.

– Det känns jätteroligt, fantastiskt kul att få haka på Faluntåget de kommande åren! Jag är jättenöjd, kommenterade Johan Samuelsson i Faluns livesändning.

– Vi fick en väldigt bra känsla de två dagar som vi var i Falun. Det känns väldigt bra både för mig och sambon, en lugn och gemytlig stad. Även sett till föreningen har jag fått ett väldigt bra första intryck, det kommer att bestå framöver.

"Vill vara bidragande i ett lag som slåss om SM-guld"

Utöver sina prestationer på klubbnivå är Johan Samuelsson även ett starkt lysande namn på landslagsscenen. Spelaren har burit kaptensbindeln för Sverige över en längre tid, dessutom är han blågults fjärde meste landslagsman med 97 framträdanden. I SSL stoltserar 29-åringen med 369 poäng, samt utnämningarna som bästa center och bästa spelare för säsongen 2012/2013. När Johan Samuelsson till hösten kliver ut i Falundressen är det SM-titlar som ska jagas.

– En personlig målsättning är framförallt att jag vill vara bidragande i ett lag som är med och slåss om att vinna SM-guld. Jag känner att jag har den möjligheten i IBF Falun, förklarar Samuelsson som även är imponerad över Dalaklubbens publikarbete.

– Det som Falun byggt upp under de senaste sex-sju åren är fascinerande. Många i innebandy-Sverige kan dra lärdom av det och se den resa som klubben gjort. Det är häftigt att i nästan varje match ha slutsålt, det är en rosa kultur på läktaren.