Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 2 matcher
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 2 matcher
Hemma
Telge
TSIBK
Borta
Dalen
DAL

Nytt kontrakt i sikte - Telge tar emot Dalen

11 mars 2018 10:00
Matchguide

Telge slåss för sin överlevnad och Dalen om en slutspelsplats. I den näst sista omgången bjuds vi på ett hett möte mellan två lag med helt olika agendor, men där en seger är av yttersta vikt för de båda.


Telge - Dalen

Söndag 16:00 Västergård Arena

Fem senaste Telge: V, F, F, F, F

Fem senaste Dalen: F, F, V, V, F

Efter Telges tunga trepoängare på Gotland senast lever hoppet om ett förnyat SSL-kontrakt i allra högsta grad. Södertäljelaget kunde knappt en kvart in i den tredje perioden utöka till 4-2 mot Endre och sedan också hålla undan när hemmalaget reducerade och dessutom fick powerplay i slutminuten.

Samtidigt som Telge besegrade Endre kunde också ovanliggande Jönköping plocka full pott i mötet med Malmö, vilket innebar att avståndet för sörmlänningarna fortsatt är tre poäng upp till säker mark. Då målskillnaden med Jönköping är tight, kan Telge även vid förlust i söndagens match mot Dalen fortsatt ha chansen att hänga kvar i högstaligan. Detta förutsatt att man plockar full pott i den sista omgången mot Sirius samtidigt som Jönköping både förlorar på söndagen (Täby 17:00, borta) samt i den sista omgången mot KAIS Mora.

För IBK Dalens del handlar det fortsatt om att plocka en plats i det kommande slutspelet. Poängen i övertidsförlusten mot Täby på hemmaplan gjorde att man tog ett litet kliv på sin åttondeplats, då man nu ligger en poäng före Malmö som föll mot Jönköping senast. I kampen om sjunde- och åttondeplaten är det som upplagt för dramatik ända in i det sista och frågan är nu om Dalen kan studsa tillbaka efter två raka förluster och besegra den vinstdesperata nästjumbon Telge.