END

Täbys slutforcering sänkte Endre

22 mars 2018 21:10
SSL-slutspelet

Täby stod för en stark vändning när man i den tredje perioden vände underläge till seger mot Endre i den första kvartsfinalen. Julia Croneld stod för tre mål i segermatchen som slutade 7-4.

Täby - Endre 7-4 (0-2,3-2,4-0)

Mål Täby: Moa Tschöp 2, Louise Wickström, Julia Croneld 3, Matilda Sjödin.

Mål Endre: Stina Ander, Linnéa Wallgren, Jennifer Hellgren, Erika Nilsson.

Det var tätt, tufft och jämnt när Täby och Endre drabbade samman i den första kvartsfinalen. Lagen tog ut varandra till en början och vi såg ut att gå mot en första mållös period. Men då small det till för gästerna. Stina Ander satte 0-1 på straff och bara 14 sekunder senare var det 0-2 genom Linnéa Wallgren.

Mer chansrikt och målrikt blev det i mittperioden. Båda lagen bjöd på en fin offensiv och följde varandra målmässigt. Hemmalaget kom ikapp till 2-2 innan Endre åter gjorde ett ryck till 2-4 innan Julia Croneld kunde reducera till 3-4 innan periodvisslan - och det var helt öppet inför den tredje perioden.

Där klev åter Julia Croneld fram för hemmalaget, och hon blev den här kvällens drottning. Hon Stod för totalt tre mål i matchen och var en stark bidragande faktor till Täbys vändning av matchen. För i den tredje perioden var det inget snack.

Täby tryckte tillbaka Endre som inte orkade stå emot. 3-4 inför den sista perioden förvandlades till hemmaseger 7-4 och 1-0 i matcher för Täby.