Linköping
LIBK

Tennissiffror när Linköping vann i Solna

14 februari 2018 21:05

Linköping studsade tillbaka efter förlusten senast och besegrade på onsdagen nästjumbon AIK i Solnahallen. Östgötarna vann med tennissiffrorna 6-1 och tog tre viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats.

AIK - Linköping IBK 1-6 (1-2, 0-2, 0-2)

Mål AIK: Carl Nordström

Mål Linköping: Felix Lanver 2, Eric Björk, Martin Karlsson, Joel Dagman, Gustav Fritzell

Linköping studsade tillbaka per omgående efter förlusten uppe i Umeå senast. På onsdagen togs man emot av AIK, som äntligen var hemma i Solnahallen efter en fyra matcher lång bortatrend.

Det började också bra för hemmalaget. Knappt sex minuter in i den första perioden tog man ledningen genom Carl Nordström - som dock visade sig bli Solnalagets ende målskytt för kvällen. Linköping reste sig, kvitterade och tog så småningom också ledningen i den första perioden genom mål av Gustav Fritzell och Felix Lanver.

Östgötarna skulle därefter stänka in ytterligare fyra mål - uppdelat på två perioder. Eric Björk utökade till 3-1 tolv minuter in i den andra och bara sekunder senare kom också fyran genom Joel Dagman. I den tredje drog Linköping ifrån ytterligare och gick upp till 6-1 när Felix Lanver gjorde sitt andra och innan Martin Karlsson fastställde slutresultatet.

Därmed hoppade Linköping åter upp på femteplatsen medan AIK fortsatt huserar nere i botten. Gapet upp till Örebro är just nu fem poäng, där närkingarna dock har en match mindre spelad.