Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Kampen kan börja: IKSU vs Malmö

20 mars 2018 17:30
SSL-slutspelet

Vi bjuds på en repris från förra årets kvartsfinal mellan IKSU och Malmö i år igen. Ellen Rasmussen och hennes Malmö ska nu ta sig an giganten IKSU med världens näst bästa spelare i spetsen, Emelie Wibron.


Wibron, IKSU:

Hur känns det att gå in i slutspelet som regerande mästare?

– Det är ju såklart kul att vara laget som alla andra måste slå för att vinna, men jag vet inte om vi har någon vinning i år av att vi vann i fjol egentligen. Utan det känns lika kul som att spela slutspel vilket år som helst. Jag tror inte vi har någon extra vinning av att vara regerande mästare.

Ni känner inte att ni har någon extra press?

– Nej inte direkt. Sen vet man ju om vilken revanschlust alla lag kan känna som inte vann i fjol. Så det är väl mer att de har det som lite mer tändvätska och att vi är lite mer extra utsatta att alla vill slå oss. Så jag tror inte att det är till våran fördel egentligen. Sen har ju vi ett så pass bra lag och många som har varit med och spelat viktiga matcher innan och många som var med i fjol, så jag tycker att vi har en bra grund att stå på. Och att vi är med i favoritsnacket är helt befogat.

Rasmussen, Malmö:

Ni ska ta er an regerande mästarna IKSU, hur går tankarna inför det?

– Det blir spännande, en jätterolig uppgift. IKSU är ju på pappret ett riktigt bra lag. Man kan väl säga att det är FC Barcelona mot Malmö FF. Men ibland är det inte laget på pappret som avgör en match utan det är de som stämplar in under matchen. Och vårt mål kommer att vara att få ner IKSU till Malmö en gång till, än vad de tror att de kommer behöva. Och därifrån ska vi försöka vinna.

Wibron, IKSU:

Ni mötte Malmö i kvartsfinalen förra året och gick vidare relativt enkelt, hur gick snacket inför valet i år?

– Det var inte så mycket snack alls om jag ska vara ärlig. Vi räknade med att välja det lag som var lägst placerat i serien, bortsett från den som Mora skulle välja. Och när de inte tog Malmö så var det ett ganska enkelt val för oss, när det var Rönnby och Endre som var de andra alternativen så det var egentligen inget snack om saken.

Rasmussen, Malmö:

Hur skulle du beskriva IKSU?

– Jag tycker att de har jättemånga bra spelare, de har liksom många allroundspelare och de är duktiga tillsammans. De har många spetsspelare som tillsammans bildar en bra bredd, jag tycker väl att de är världens bästa lag.

Wibron, IKSU:

Hur skulle du beskriva Malmö?

– Det brukar vara ganska roligt spel, det brukar vara bra tempo i matcherna och mycket lägen från båda håll och de har ju några spelare som är riktigt bra som vi får se upp med såklart. Men över det stora hela så tycker jag att vi är betydligt bättre än vad de är och jag tycker att vi ska slå ut dem, absolut.

Rasmussen, Malmö:

Ni har förlorat båda de tidigare mötena mot IKSU med fem mål, vad ska ni göra annorlunda nu för att vinna?

– Vi kommer att jobba på de viktiga taktiska grejerna, typ lite powerplay och frislagsvarianter och lite såna grejer som kan vara väldigt viktiga i en match. Och vi behöver verkligen ta vara på dem, speciellt frislagen. Vi kommer kanske inte få lika många lägen som IKSU kommer att ha så vi behöver verkligen ta vara på det.

Wibron, IKSU:

Vilka spelare ska ni se upp lite extra med?

– Det är väl framförallt Ellen Rasmussen såklart, hon är riktigt duktig! Men sen tvingas hon göra mycket på egen hand med Malmö och det är väl kanske deras svaghet. Att de inte har så många andra att luta sig tillbaka mot.

Rasmussen, Malmö:

Du är ju en offensiv spelare som producerar en hel del framåt, hur ska just du överlista IKSU?

– Jag får väl försöka snurra upp dem på läktaren lite, haha, nej men försöka utmana mycket. Jag gillar att utmana backarna så det ska jag väl försöka göra. Snurra upp dem på läktaren och sätta några kassar.