Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Rönnby
RÖN

Dubbelt revanschläge - Pixbo och Rönnby söker placeringar

11 mars 2018 10:00
Matchguide

De fick båda se sina segerrader ta slut på fredagskvällen. Idag ska Pixbo Wallenstam och Rönnby försöka slå tillbaka - en duo som blickar uppåt i den absoluta tabelltoppen.


Pixbo Wallenstam - Rönnby

Söndag 16:00 Wallenstamhallen

Fem senaste Pixbo: F, V, V, V, F

Fem senaste Rönnby: F, V, V, V, V

Rönnby har gått genom ett riktigt framgångsrus på vårkanten. Men på fredagen kom till sist ett trendbrott, då Västeråslaget i sin egen hemmaborg föll mot serieledande KAIS Mora. 2-4 där var dock inget att skämmas för och kom efter en fem matcher lång segerstreak för de branddgula. Formtoppen har hjälpt Rönnby klart närmare toppskiktet och fjärdeplacerade Täby är bara fyra poäng före.

Nu väntar bortafight i Wallenstamhallen, mot ett Pixbo som också söker revansch. "Rävarna" föll precis som Rönnby i fredags, något överraskande bör tilläggas. För i den klassiska rivalkampen med Warberg var det det elfteplacerade motståndet som gick vinnande. Pixbo föll med 3-5 och bröt sin vinstsvit, som hade nått upp i tre raka matcher.

Tabellmässigt innebar det att laget fick se sig omsprungna på andraplatsen av IKSU. Seriesegern är i det närmaste omöjlig att nå nu för Pixbo, som istället får ställa in siktet på att sluta tvåa. För att lyckas med det krävs troligen seger hemma mot formstarka Rönnby. Hösten möte mellan duon slutade 6-3 till Pixbo, sedan Alicia Fylke gjort tre poäng.