HIBF

Jönköping vände och vann mot Höllviken

27 december 2017 21:05
SSL Herr

Det satt hårt inne, men en stark sistaperiod och två mål av Anton Hedin fullbordade Jönköpings vändning när 0-2 underläget mot Höllviken vändes till förlängningsseger med 3-2 under onsdagens enda SSL-match.

Jönköping - Höllviken 3-2 e. förl (0-1, 0-0, 2-1, 1-0)

Mål Jönköping: Anton Hedin 2, Rickard Hessmer.

Mål Höllviken: Christoffer Andersson, Pontus Karlson Martell.

En match var det på menyn under onsdagskvällen när Jönköping tog emot Höllviken i Jönköpings Idrottshus. Det var en jämn tillställning som publiken fick se. Efter 12 minuter tog Höllviken ledningen genom Christoffer Andersson och det var en ledning som stod sig länge i den täta drabbningen.

Det var först i den tredje perioden som vi skulle få se nästa mål. Och åter var Christoffer Andersson inblandad. Han stod för framspelningen till Pontus Karlson Martell som kunde skicka in 0-2 efter knappa fyra minuter i slutperioden. Ett mål som var psykologiskt tungt för hemmalaget, som hade svårt att hitta nätet denna kväll.

Dock blev det dramatik när Anton Hedin hittade rätt för Jönköping fram till 1-2 dryga tio minuter från slutet, och efter det målet så blev det rejäl fart på hemmalaget som också kom att få in kvitteringen till 2-2, två minuter från slutsignal genom Rickard Hessmer.

Matchen till förlängning och där skulle hemmalaget fullborda vändningen. Anton Hedin smällde in sitt andra för kvällen fram till 3-2 och därmed stannade bonuspoängen i Småland.