SIR

Paulsson sen matchhjälte för Sirius

28 januari 2018 15:35
SSL Dam

Sirius bröt förlustsviten och plockade tre tunga poäng i jakten på en slutspelsplats. Borta i Jönköping vände man underläge till ledning i den tredje perioden - där Sofie Paulsson blev sen matchhjälte för gästerna.

Jönköping - Sirius 3-4 (1-1,2-1,0-2)

Mål Jönköping: Jennie Bylander, Micaela Lundmark, Ellen Svensson

Mål Sirius: Charlotte Bravo, Sofie Paulsson 2, Maria Schoeps

Mittenmötet mellan Jönköping och Sirius blev som väntat en jämn historia. Målskyttet i Jönköpings Idrotthus öppnades drygt halvvägs in i den första perioden när Jennie Bylander smällde in sitt första mål för säsongen. Några minuter därpå kvitterade gästerna från Uppsala genom Charlotte Bravo och ställningen 1-1 stod sig perioden ut.

Mittperioden blev den målrikaste - och efter tre och en halv minut var det Sirius som hade satt sig i förarsätet. Sofie Paulsson prickade in sitt första för dagen på pass från Johanna Claesson. Jönköping skulle dock både utjämna och sedan också ta tillbaka ledningen när Michaela Lundmark och Ellen Svensson noterades för varsin fullträff.

I den tredje och sista perioden var det Sirius tur att hämta upp underläge. Tolv minuter in i akten satte Maria Schoeps 3-3 och när klockan stod på 18:37 klev Sofie Paulsson fram och tryckte in sitt andra mål för dagen - vilket också blev matchens sista. Sirius plockade därmed samtliga tre pinnar med sig från Jönköping och bröt sin fyra matcher långa förlusttrend samtidigt som man nu återigen nosar på slutspelsplatsen.