IKSU

Intensivt ställningskrig - IKSU drog längsta strået

8 april 2018 18:20
SSL-slutspelet

Det svängde friskt fram och tillbaka mellan Pixbo och IKSU som efter ordinarie tid slutade 4-4. Med drygt en och en halv minut kvar av förlängningen klev Sofia Joelsson fram för gästerna - igen, och såg till att IKSU tog andra raka.

Pixbo - IKSU 4-5 (1-1,1-1,2-2,0-1)

Mål Pixbo: Isabell Krantz, Eliska Krupnova, Emmelie Södergren, Stephanie Boberg

Mål IKSU: Amanda Delgado Johansson 2, Emelie Wibron 2, Sofia Joelsson

Matchen startade, som väntat, intensivt och Amanda Delgado Johansson såg till att gästerna tog ledningen efter två minuter och sex sekunder. Annars var den första perioden relativt chansfattig men det var gästerna som styrde det mesta av spelet. Med en minut och 20 sekunder kvar av perioden fick hemmalaget chansen att spela powerplay, och Isabell Krantz såg till att det var kvitterat inför den andra perioden.

Hemmalaget kom ut piggast i den andra perioden och efter bara 22 sekunder kunde Pixbo ta ledningen för första gången i matchen genom Eliska Krupnova. Kvitteringen kom sedan när Pixboförsvaret inte lyckades få bort bollen vid eget mål. Alice Granstedt snappade upp bollen och passade fram till Delgado Johansson som såg till att det var 2-2. Gästerna fick kort efter chansen att spela numerärt överläge efter att Isabell Krantz fått upp klubban i ansiktet på Johanna Hultgren och visades ut fem minuter. Men hemmalaget spelade exemplariskt i numerärt underläge och det var fortsatt 2-2 inför den tredje perioden.

Jämnt, intensivt och förlängning väntade

Tredje perioden vägde fram och tillbaka, men det var gästerna som öppnade starkast och kvitterade en minut in genom Emelie Wibron. Hemmalaget och Emmelie Södergren gav inte upp och efter att Pixbo tagit ledningen ytterligare en gång fick hemmalaget lite momentum. Ställningskriget fortsatte och efter ordinarie tid stod det 4-4. Vi såg länge ut att gå mot en ny straffläggning i denna matchserie men med en och en halv minut kvar klev förra mötets matchhjälte fram igen - Sofia Joelsson gjorde 5-4. IKSU har nu 2-0 i matcher och kan avgöra på onsdag, men räkna med en minst lika jämn kamp då.

– Jag tycker det är tecken på att vi är starka även om vi inte gör en toppenmatch idag heller. Vi har en hel drös med matchvinnare och i såna här avgörande situationer kliver de fram, och idag var det Joelsson igen, summerade Frida Norström till SSLPlay efter matchen.