Lördag
23 Mar 9 matcher
Söndag
24 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 2 matcher
Torsdag
28 Mar 4 matcher
Idag 4 matcher
Lördag
30 Mar 3 matcher
Söndag
31 Mar 4 matcher
Måndag
01 Apr 2 matcher
Tisdag
02 Apr 3 matcher
Onsdag
03 Apr 2 matcher

Förlängde kontraktet - och spikade igen i vinsten

16 mars 2018 09:45
SSL Herr

Pixbo Wallenstam hade mycket att glädjas åt under torsdagen. Seger över Mullsjö med 3-1 i den första kvartsfinalen - och i den första periodpausen kritade målvaktsgiganten på för två nya säsonger.


– Jag förlänger för att jag trivs oerhört bra både i laget och föreningen och för att jag tror på de idéer som finns för framtiden. Organisatoriskt är det att utvecklas, exempelvis med ny arena och ny strategi för att öka publiksiffrorna. Sportsligt sammanfaller föreningens mål med mitt eget - att vinna SM-guld, berättar Jon Hedlund själv för Pixbos hemsida och fortsätter;

– Laget har ett stort driv att utvecklas och en stor vilja att nå bättre resultat, något som jag tycker att vi visat i år. Föreningen är välskött och professionell, vilket låter oss spelare fokusera på innebandyn utan att behöva oroa sig över ekonomi eller annat som stör.

Den 26-åriga målvakten anlände till Pixbo Wallenstam 2011 och därifrån har utvecklingen gått spikrakt uppåt. Hedlund har tagit en given plats mellan "Rävarnas" stolpar och ses nu även som en del av den svenska landslagstruppen. I gårdagens kvartsfinalmöte med Mullsjö levererade han fullständigt storspel, med endast ett insläppt mål och uppemot 30 räddade skott. Pixbo själva är givetvis nöjda över att behålla Jon Hedlund fram till 2020.

– Han är en av världens bästa målvakter och sprider en trygghet till hela laget men sin följsamhet och stora vinnarskalle. Jon har fått vara med i landslaget under säsongen och jag hoppas att det inte var sista gången som vi såg honom där. Att han väljer att förlänga två år tycker jag känns väldigt bra. Han är en viktig bit i vår fortsatta satsning, kommenterar tränaren Jonas Eliasson.