Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Idag 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 2 matcher
Måndag
22 Apr 1 match

Växjö vann dragkampen om eftertraktad stjärna

21 maj 2018 08:49
SSL Herr Silly

Från FB Köniz i den schweiziska ligan hämtas Växjös senaste nyförvärv. Landslagsstjärnan för Schweiz har en gedigen meritlista och jagades av en rad SSL-klubbar innan valet föll på Smålandsklubben.


Växjö gör en stark värvning inför SSL. På klubbens hemsida har värvningen av 25-årige Manuel Maurer offentliggjorts. Den schweiziska skyttekungen gjorde den gångna säsongen 51 poäng och 30 mål för FB Köniz och har varit ett hett villebråd bland klubbarna i SSL. Nu står det alltså klart att Växjö vann dragkampen om hans signatur.

– Han är speciellt känd för att göra en hel del poäng och givetvis är hans sinne för målet exceptionellt, något som varit återkommande både i klubblag och i landslag de senaste säsongerna. Med den erfarenheten, på både nationell och internationell nivå, så får vi in ytterligare en spelare som kan lyfta oss i de viktigaste matcherna. Vi är många som hoppats på att få se Manuel i SSL de senaste åren och givetvis är vi speciellt glada för att han ska få göra det i Viperströjan, säger Växjös tränare Niklas Nordén till klubbens hemsida.

Maurer själv säger så här om sitt val;

– Jag bestämde mig för Växjö Vipers för att det är ett ungt och hungrigt lag med stor potential. Jag besökte Växjö för ett par veckor sedan och gillade de fina möjligheterna på Arenastaden. Vipers aktiva spelstil passar mig och skulle jag flytta till Sverige ville jag absolut till ett lag som har chans att vara med i toppen, säger han.