Torsdag
11 Apr 2 matcher
Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Pixbo
PIX

Kan Jönköping få Pixbo på fall?

23 februari 2018 15:00
Matchguide

Jönköping slåss för sin överlevnad i de nedre delarna av tabellen. Pixbo å sin sida jagar förstaplatsen. Det är en match av ytterst vikt och tunga poäng som står på spel i Småland när SSL-säsongen stormar mot sitt slut. Ska Jönköping kunna rubba topplaget?


Jönköping - Pixbo

Söndag 17:00 Jönköpings Idrottshus

Fem senaste Jönköping: F, V, F, F, F

Fem senaste Pixbo: V, F, V, V, F

Jämnheten mellan de två strecken i SSL-tabellen är fortsatt intakt. Jönköping, som är det sista laget på säker mark inför lördagens omgång, slåss vid seger om en slutspelsplats men kan å andra sidan också bli rejält indragna i bottenstriden vid förlust. På söndagseftermiddagen tar smålänningarna emot topplaget Pixbo hemma i Jönköpings Idrotthus och siktar förstås mot det förstnämnda. Upp till topp 8-platserna är det inför helgen sex poäng medan det ner till nästjumbon Telge skiljer fem - och frågan är nu om Felicia Glad, formstark med sex poäng på de senaste tre matcherna, och hennes Jönköping kan rubba topplaget från Mölnlycke.

Pixbo, som länge var seriens bästa bortalag, kommer nu till spel med två raka bortaförluster. Senast var i seriefinalen med KAIS Mora där man förlorade med 6-2 - ett resultat som gjorde att Mora gick om och tog över förstaplatsen i tabellen. Med fem omgångar kvar kan fortfarande mycket hända även i toppen av SSL, när Pixbo nu ligger i jagande position. Sett till förra säsongen har dock laget redan toppat både sin position och poängskörd då man 2016/2017 landade på en fjärdeplats med 49 inspelade poäng i tabellen.