02 Apr 3 matcher
03 Apr 2 matcher

Ingen vinnare i Skånederbyt

7 februari 2017 21:07

Både Helsingborg och Höllviken var i behov av en seger i tisdagens Skånederby. Lagen fick dock dela på poängen och det var nog Helsingborg nöjdast med då laget sent kvitterade och gick upp på slutspelsplats.

Helsingborg-Höllviken 4-4 e. förl

Mål Helsingborg: Hampus Dargren 2, Jonathan Nilsson, Linus Nordgren

Mål Höllviken: Pontus Karlson, Daniel Persson, Johannes Wilhelmsson, Johannes Mattsson

Det var viktiga poång som stod på spel i tisdagens Skånederby mellan Helsingborg och Höllviken. Hemmalaget jagade slutspel medan gästerna kämpade för att klättra över nedflyttningstrecket.

Det var hemmalaget som inledde bäst och Hampus Dargren satte 1-0 efter drygt tolv minuters spel. Endast 34 sekunder senare var det kvitterat genom Höllvikens Pontus Karlson.

I den andra akten skulle Helsingborg ännu en gång ta ledningen, men efter det var det Höllviken som stod för målproduktionen i perioden. 2-2, 2-3 och 2-4 kom innan det var dags för ny pausvila.

Direkt i tredje perioden reducerade Helsingborg genom Linus Nordgren och skapade rejäl nerv i matchen. 3-4 stod sig dock länge, men efter att hemmalaget tagit en timeout och plockat ut målvakten kom kvitteringen när Hampus Dargren gjorde sitt andra för aftonen. 4-4 blev också resultatet efter 60 minuter och vi bjöds på en förlängning som dock blev mållös. För Helsingborgs del betydde poängen att laget, i alla fall tillfälligt, gick upp på slutspelsplats. Höllviken får vänta ännu en match för att försöka klättra över nedflyttningsstrecket.