20 Apr 1 match

Stark andraperiod bäddade för ny Jönköpingstrea

15 oktober 2017 16:50
SSL Dam

Jönköpings IK plockade säsongens andra trepoängare när man gästade Linköping på söndagen. Trots att smålänningarna tappade en tremålsledning i den andra perioden slog man tillbaka och kunde slutligen gå segrande ur striden med 8-5.

Linköping-Jönköping 5-8

Mål Linköping: Anna Wiman, Malin Gustafsson 2, Julia Persson Sidklev, Amanda Ljunggren

Mål Jönköping: Gabriella Strandberg 2, Cajsa Elm, Felicia Glad 3, Ellen Svensson, Clara Lundell

I en målrik och rafflande tillställning i Linköpings Sporthall på söndagseftermiddagen, var det gästande Jönköping som skulle få jubla mest.

Gästerna från Småland satte full fart per omgående gick upp i en tremålsledning efter drygt halva den första perioden. Hemmalaget Linköping skulle dock reducera två gånger om lagkaptenen Anna Wiman och Malin Gustafsson innan perioden var över.

Och det var just den duon som låg bakom kvitteringen till 3-3 tidigt i den andra - men efter det var det Jönköping som åter tog tag i taktpinnen. Innan perioden var över hade man gått upp till 7-4, där bland annat Felicia Glad kunde fullborda sitt hattrick. I den tredje reducerade förvisso Amanda Ljunggren men det var bortalaget som fick det sista ordet när Clara Lundell fastställde slutresultatet till 8-5.

Det betyder att Jönköping befäster sin slutspelsplats medan Linköping fortsatt återfinns näst sist i SSL-tabellen.