AIK

Wallins målexplosion sänkte Örebro

14 december 2017 21:23
SSL Herr

Dennis Wallin hade show när AIK besegrade Örebro. Efter en imponerande andraperiod och totalt fyra mål av Wallin vann AIK ganska komfortabelt.

Örebro-AIK 6-9 (1 - 2, 0 - 4, 5 - 3)

Mål Örebro: Marcus Ekengren 3, Simon Jirebeck 2, Emil Lundmark.

Mål AIK: Oskar Hagberg, Dennis Wallin 4, Jesper Lindström, Patrik Hagberg, Andreas Stefansson 2.

Det blev något av en islossning för AIK i matchen mot Örebro. Solnalaget har haft det kämpigt på sistone med bara en vinst (uddamålet mot jumbon Team Thorengruppen) på de fem senaste, men mot ännu formsvagare Örebro lossnade det rejält för AIK. Eftrer första perioden stod det förvisso bara 1-2, men det var i den andra akten som AIK drog ifrån.

Fyra mål i mittenperioden, två av Andreas Stefansson, gav Stockholmarna en 6-1-ledning in i tredje perioden. Förutom Stefansson var det två hattrick-skyttar som stack ut i målprotokollet, en för respektive lag. Dennis Wallin gjorde till slut fyra mål för sitt AIK medan Örebros Marcus Ekengren fick "nöja" sig med tre.

Den sista perioden blev målrik och även om Örebro snyggade till siffrorna ordentligt var AIK:s seger aldrig hotad, Emil Lundmark satte 5-8 för Örebro med tre minuter kvar men närmare än så kom aldrig närkingarna.