Fredag
12 Apr 2 matcher
Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Eriksson: "Det blir som en slutspelsmatch redan nu"

16 mars 2018 10:00
Intervju

På lördag väntar en rafflande batalj mellan Dalen och Malmö. Dalen ska försvara sin slutspelsplats och har i skrivande stund bara en poäng ned till just Malmö på nionde platsen. SSL.se ringde upp Frida Eriksson för att kolla läget inför lördagens drabbning.


Det är som sagt en spännande match när Dalen tar emot Malmö hemma i Umeå Energi Arena, och ska vi tro Frida Eriksson kommer det bli en kamp in i det sista.

– Vi ser fram emot den, det ska bli riktigt kul. Det ska bli kul att vi får möta dem som det står mellan. Det blir som en slutspelsmatch redan nu ju, säger Eriksson.

Ni har en slutspelsplats att försvara, hur ska ni göra det?

– Det kommer vara tufft och en stenhård kamp tror jag, och det gäller verkligen att vi inte släpper till något framför vår egen kasse och är jättestarka där och inte låter dem komma in på mål. Sen gäller det även att vi vinner den kampen i deras zon också, att vi är starkare framför deras mål. Att vi lyckas vara inne och störa där och peta in någon boll, det är det som kommer bli avgörande, konstaterar 29-åringen.

Det krävs minst en poäng för Dalen mot Malmö, då hemmalaget har en betydligt bättre målskillnad än skåningarna. Frida Eriksson tror att det kan vara en fördel, men att Dalen ska ta mer än en poäng.

– Det är väl klart att man kan se det negativt också. Men nej, vi kommer bara gå in för att vinnna matchen, det är det vi ska göra. Vi kommer inte gå in och tänka på någon poäng. Det är den här matchen som gäller och vi ska ta tre i den, det är så vi tänker.

Senast ni mötte Malmö vann ni med 6-4 på bortaplan, vad talar för er på hemmaplan?

– Jag tror som sagt att det kommer bli en jättejämn match. Det kommer vara så små marginaler som avgör, men vi ska verkligen vissa att vi på hemmaplan kan försvara våran borg och vara jättestarka där. Det är så vi tänker, och att vi kan slå dem, vi kan ju slå dem och det ska vi göra igen!

Ni hade en tuff start på hemmaplan med sju raka hemmaförluster, hur kommer det sig?

– Vi hade väl svårt att få till spelet framförallt hemma men även borta, vi tog inte så många poäng borta heller i början. Jag tror det var mycket att vi inte hittade rätt i spelet och hade den där tryggheten att lita på varann och på vårt spel. Vi funderade för mycket och försökte väl spela mer en och en än som ett lag.

Dalen startade säsongen med sju raka hemmaförluster. Segern på bortaplan mot Malmö strax innan jul var Dalens fjärde vinst på bortaplan, därefter kom vändningen och poängen började trilla in även i Umeå Energi Arena.

– Det känns som mycket har hänt för oss sedan den första matchen. Det är ju så när vi har ett ungt lag, vi har mycket att få ihop. Så jag tror att det är därför det har tagit sån tid, att alla ska hitta sina roller och så. Men nu känns det som vi är på mycket mycket bättre väg och har kommit längre så att säga. Vi är stabilare som lag och därför tror jag att vi har stor chans att vinna på lördag också.

Vad är det för Dalen vi får se nu på lördag?

– Det är ett riktigt taggat lag. Vi kommer göra allt för att vinna varenda närkamp och varenda liten situation på planen och vara jobbiga att möta. Så det är det som de får ställa sig in på i Malmö, avslutar Frida Eriksson.